Primul pas spre jobul pe care ți-l dorești în 2020 este un CV care să iasă din anonimat. Fiecare CV este diferit, deoarece dorești să arătați de ce setul de abilități te face potrivit pentru poziția la care aplici. Astăzi învățăm cum să scrii un CV perfect în 2020.

Ce este un CV?

CV-ul sau curriculum vitae, este un document de marketing personal folosit pentru a te vinde către potențiali angajatori. Ar trebui să le spună despre tine, istoricul profesional, abilitățile și realizările tale. În cele din urmă, ar trebui să evidențieze de ce ești cea mai bună persoană pentru acest loc de muncă.

Ce să incluzi în CV-ul tău în 2020?

 • Numele, titlul profesional și datele de contact
  Prima parte a CV-ului, poziționată în partea de sus a paginii, trebuie să conțină numele, titlul profesional și datele de contact. În niciun caz nu trebuie să titulați CV-ul cu „curriculum vitae” sau „CV”, deoarece este o pierdere de spațiu valoros. Tratează-ți numele ca titlu în schimb.
 • Fotografia din CV
  Alege o poză recentă, tip portret. Este foarte important ca atunci când faci această fotografie să ai și o vestimentație office-casual și să alegi un fundal într-o culoare neutră. Toate aceste aspecte te ajută să faci o impresie bună și să arăți profesionalism încă de la prima privire asupra CV-ului tău.
 • Profil personal
  Este un paragraf scurt care se află chiar sub numele tău și datele de contact, oferind potențialilor angajatori o imagine de ansamblu despre cine ești și despre ce faci. Pentru a profita la maximum de această secțiune, ar trebui să abordezi următoarele:
  Cine ești? (de ex: pasionat de marketing)
  Ce poți să oferi companiei? (cu peste 7 ani experiență în gestionarea campaniilor pentru brand-uri internaționale)
  Care sunt planurile tale în carieră? (în căutarea unui job care să-mi ofere ocazia de a coordona un departament de marketing)
 • Experiență profesională
  Menționează joburile pe care le-ai avut până acum în ordine invers cronologică, de la cel mai recent job la job-ul din trecut pe care îl consideri relevant pentru locul de muncă la care aplici.
  La fiecare job specifică funcția, compania, perioada în care ai lucrat acolo și, de preferat, o frază care să explice rolul tău, mai ales dacă a fost unul specific. Punctează apoi responsabilitățile-cheie, realizările și susține fiecare realizare cu cifre pentru a arăta impactul!
 • Limbi străine
  Cât de bine știi limba respectivă în funcție de trei criterii:
  Vorbit. Abilitatea de a vorbi o limbă este cea mai importantă. De exemplu, dacă poți vorbi bine limba engleză, angajatorul știe că îți poate da un job în țările în care se vorbește această limbă sau într-o echipă internațională.
  Scris. Să scrii bine într-o limbă străină înseamnă să fii cu un pas mai departe de a o vorbi bine. Este partea mai dificilă, pentru că trebuie să cunoști gramatică și topică.
  Citit. Abilitatea ta de citi bine într-o limbă străină spune ceva despre nivelul tău de înțelegere a acestei limbi.
 • Abilități
  Ideal este să menționezi 4-6 abilități care au legătură cu jobul pentru care aplici. Iar cel mai bun loc de unde te poți inspira este chiar descrierea postului. copul este să îi arăți angajatorului că ești persoana potrivită pentru job cu abilitățile, calificările și experiența necesare. Noi te sfătuim să profiți din plin de această rubrică din CV-ul tău pentru că aici poți pune în valoare ceea ce știi să faci

Locurile de muncă nu vin la tine, este important ca în 2020 să vii tu spre ele, să te diferențiezi. Să personalizezi CV-ul prin informațiile transmise. Să arăți că ești implicat(ă) și că poți aduce valoare unei companii. Pentru aceasta alege un model CV 2020 ușor de completat și pliază de fiecare dată experiența ta pe cerințele jobului!

 

Leave a Reply

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com